X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Raportul preliminar privind cursa aviatică MH17 nu oferă informații concludente (reprezentantul Rusiei la ONU)

11 sep. 2014,, 08:45   Externe
3792 6
Foto : agerpres.ro
Raportul preliminar cu privire la cauzele prăbușirii avionului Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei nu oferă informații concludente despre ceea ce s-a întîmplat de fapt și în consecință rămîn multe întrebări, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, reprezentantul permanent al Rusiei la Organizația Națiunilor Unite (ONU), Vitali Ciurkin, informează RIA Novosti.

"Suntem nevoiți să constatăm că nu s-a reușit o adevărată anchetă. Nu vreau să critic ancheta care se desfășoară în Olanda, (deoarece) comisia specială de anchetă în care sunt profesioniști implică acolo specialiști, inclusiv ruși, și comisia de anchetă rusă (MAK), însă este greu să califici această anchetă ca fiind cu adevărat internațională", a spus Ciurkin.

Potrivit lui Vitali Ciurkin, raportul oferă comunității internaționale prea puține informații noi cu privire la ceea s-a întîmplat de fapt. "Raportul a confirmat ceea ce era oricum evident: avionul nu a căzut pur și simplu, ci a fost doborît. Însă amănunte suplimentare nu sunt aduse. Multe întrebări au rămas fără răspuns", a constatat reprezentantul Rusiei la ONU.

De asemenea, în opinia diplomatului rus, au rămas multe întrebări și "în legătură cu prezența de avioane militare ucrainene în apropierea imediată a locului tragediei".

"Se spune că pe cer, nu departe de avionul malaezian se aflau, în momentul cînd acesta a fost doborît, alte trei avioane civile, dar nu se spune dacă acolo erau sau nu avioane militare ucrainene. Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat, după cum se cunoaște, că acolo se afla cel puțin un avion militar ucrainean și există mulți martori care afirmă că au văzut unul sau două avioane pe cer. Nu se știe din ce motiv această întrebare este ocolită", a mai afirmat Ciurkin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?