Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Ion Druţă a prezentat publicului moldovean operele sale recente (VIDEO)

9 sep. 2014,, 15:08   Societate
10071 1
Foto: noi.md
La 8 septembrie scena Filarmonicii Naționale a găzduit prezentarea ultimelor două cărți din cele 8 volume scrise de Ion Druţă, informează NOI.md.

La Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a avut loc „O seară de creaţie cu frunze de dor”, dedicată lui Ion Druţă, cu ocazia lansării ultimelor sale volume din cele opt pe care scriitorul le-a prezentat personal cititorilor din Republica Moldova.

„Singurătatea Păstorului” şi „Flori de salcîm” sînt părţi integrante ale imensei lucrări a dramaturgului, în 8 volume.

„Acesta este un eveniment important pentru poporul nostru. Druță face parte din cohorta întîi a adevăratelor valori ale neamului nostru, restabilindu-i patrimoniul”, a spus ministrul Culturii, Monica Babuc.
Unul dintre redactorii și coordonatorii ediţiei respective a remarcat: „Lucrul asupra cărţilor a fost dificil, desigur, pentru că Druţă se afla la Moscova, iar noi ‒ aici, dar totuși am reușit să conlucrăm și să terminăm această operă. Iar un asemenea titan ca Ion Druţă nu are nevoie, de fapt, de redactori".

Punctul culminant al întîlnirii cu scriitorul a fost concertul susținut de Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, condusă de dirijorul Petru Neamţu, precum şi de cîntăreţul de operă Mihai Munteanu și de cîștigătoarea proiectului „Moldova are talent” Monica Pîrlici.

Printre oaspeții evenimentului s-au numărat prima doamnă, Margareta Timofti, ministrul Culturii, precum şi mulţi pasionaţi de creaţia scriitorului și dramaturgului, printre care şi elevi de la unele unele licee din capitală împreună cu profesorii.

"Druță ne aduce aminte cine sîntem cu adevărat și că nu ar trebui să renunțăm la istoria noastră", a menţionat unul dintre profesorii de limba și literatura română.

Scriitorul spune că şi la Moscova, și la Chișinău se simte ca acasă.

Cele 8 volume ale operei sale recente, publicate într-un tiraj de 5.000 de exemplare, vor fi disponibile în toate bibliotecile din țară.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?