X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Moldova este interesată de importurile de energie din Azerbaidjan

9 sep. 2014,, 09:34   Economie
3089 0
Foto: noi.md
Moldova este interesată de importul de resurse energetice din Azerbaidjan. Declarația a fost făcută de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Republicii Azerbaidjan, Artur Rasizade, și ministrul de externe al acestei țări, Elmar Mammediarov, în cadrul vizitei sale oficiale la Baku, relatează NOI.md.

Potrivit MAEIE, în timpul reuniunilor, părțile au confirmat dinamica pozitivă a dialogului politic bilateral și au abordat subiecte legate de cooperarea în domeniul economic și al comerțului, inclusiv în sectorul energetic. Cele două părți, de asemenea, au pledat pentru stabilirea datei exacte a următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică. În acest context, s-a propus efectuarea unei misiuni a oamenilor de afaceri din Azerbaidjan în Republica Moldova.

Natalia Gherman a invitat partea azeră să participe la proiecte de investiții implementate în Republica Moldova în domeniul infrastructurii și sectorului agroalimentar, utilizînd potențialul creat odată cu deschiderea pieței UE pentru produsele moldovenești. În ceea ce privește sectorul energetic, partea moldovenească și-a exprimat interesul față de posibilitatea de import al resurselor energetice din Azerbaidjan. Un subiect aparte al discuţiilor a ţinut de evoluţiile pe plan regional, părţile pledînd pentru respectarea principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale în soluţionarea conflictelor.

Oficialii au efectuat şi un schimb de opinii privind dialogul cu UE, în special cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. În context, șefa diplomației de la Chișinău a informat partea azeră despre evoluţiile în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova în urma semnării Acordului de asociere cu UE, care a început a fi implementat provizoriu din 1 septembrie curent. De asemenea, ministrul Natalia Gherman a reiterat invitaţia adresată preşedintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, de a vizita Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?