X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Președintele SUA își va prezenta miercuri 'planul de acțiune' privind Statul Islamic

8 sep. 2014,, 09:30   Externe
3374 2
Foto : svoboda.org
Președintele american Barack Obama își va prezenta miercuri 'planul de acțiune' menit să combată Statul Islamic, informează duminică AFP și Reuters.

Obama a dat totodată asigurări, într-un interviu difuzat duminică pe NBC News, că nu prevede trimiterea de trupe americane terestre și nu intenționează să lanseze 'echivalentul unui război în Irak'.

'Următoarea fază este de a trece la o formă de atac. Mă voi întțlni marți cu liderii Congresului, iar miercuri voi susține un discurs și voi prezenta ceea ce va fi planul nostru de acțiune', a explicat liderul de la Casa Albă în interviul realizat sțmbătă, la întoarcerea sa de la summitul NATO de la Newport (Marea Britanie).

În marja summitului, reprezentanții a zece state (SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Turcia, Polonia, Danemarca, Canada, Australia) au convenit să creeze o coaliție împotriva SI, ale cărei obiective și contur rămțn deocamdată destul de vagi.

Întrebat în legătură cu strategia pe care o vizează în acest sens, Obama a insistat că 'nu este vorba de a trimite 100.000 de soldați americani'. 'Nu anunțăm trimiterea de forțe americane terestre. /.../ Nu este echivalentul războiului din Irak', a spus el.

'Vom face parte dintr-o coaliție internațională efectuțnd raiduri aeriene în sprijinul activității din teren a forțelor irakiene și kurde', a explicat președintele american, care a mai promis că, 'în final, îi vom învinge' pe jihadiști, deși, a menționat el, acest lucru va necesita resurse superioare celor consacrate în prezent de SUA acestei regiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?