Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Noi oportunități pentru tinerii de peste hotare, care vor să revină acasă

7 sep. 2014,, 16:00   Societate
4848 2
Foto: bzi.ro
Tinerii originari din Republica Moldova, absolvenți ai instituțiilor de învățămînt din străinătate, care doresc să revină acasă vor benefica de suport financiar. Un concurs în acest sens a fost anunțat de Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea din Moldova, în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, și alte cîteva ministere.

La concurs pot aplica moldovenii cu studii în străinătate, în domeniu exact sau umanitar, care intenționează să activeze în Moldova. OIM va oferi asistență logistică și va acorda beneficiarilor suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport, precum și alocații lunare de 3000 lei, pe parcursul unei perioade de șase luni.

Potrivit inițiatorilor, programul va funcționa în baza principiului ”primul venit, primul servit”. Suportul financiar va fi acordat aplicanților pe măsura plasării acestora în cîmpul muncii. Prioritate în procesul de selectare vor avea tinerii care se află la moment peste hotare, dar și cei care au revenit recent în țară, dar nu mai devreme de 1 martie 2014. Programul va oferi prioritar suport celor care se vor angaja în sectorul public.

Tinerii interesați pot aplica la acest program pînă pe 2 octombrie. Concursul are loc în cadrul proiectului "Încurajarea parteneriatului public-privat pentru o dezvoltare economică durabilă în Moldova", finanțat de Ministerul de Externe al Norvegiei și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?