Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

BookChallenge: tinerii din Moldova aleg clasica

5 sep. 2014,, 18:23   Showbiz
4291 0
Foto: noi.md
În ciuda tuturor temerilor că în fiecare an, cetățenii Republicii Moldova citesc din ce în ce mai puțin și că cheltuiesc în medie doar 4 minute pe zi pentru a citi cărți tipărire pe hîrtie, în rețele de socializare se răspîndește rapid o nouă campanie, numită BookChallenge, care arată cît de citiţi sînt tinerii din Republica Moldova astăzi, informează NOI.md.

BookChallenge este una dintre seriile de acțiuni din rețelele sociale, alături de IceBucketChallenge, FlourChallenge, care au luat amploare şi unde oamenii se desemnează reciproc, oferind posibilitatea de a se alătura la eveniment.

Ideea BookChallenge constă în alcătuirea unei liste cu 10 cele mai captivante opere și autorii acestora, împărtășindu-le tuturor ceea ce a plăcut cîndva cel mai mult, iar apoi numirea următorilor candidați care să alcătuiască o listă similară.

De cele mai dese ori, în listele tinerilor figurează astfel de clasici binecunoscuţi precum A. Dumas, F. Dostoievski, L. Tolstoi, O. Wilde, F. Kafka. Dintre geniile româneşti, desigur, Eminescu. În ceea ce privește operele cu renume mondial, cel mai frecvent sînt menţionate: "Cei trei muschetari", "Anna Karenina", "Portretul lui Dorian Gray". În plus, este de remarcat faptul că generația actuală este mult mai interesată de scrierile psihologice și filosofice.

Există și sceptici care sînt convinşi că această mişcare este una neserioasă și că, "odată cu începerea acestei ştafete, numărul de minciuni bate toate recordurile".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?