Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Mohamed ElBaradei: "Nu putem permite ca Europa să se împotmolească într-un război"

5 sep. 2014,, 00:55   Externe
5625 5
Foto : inopressa.ru
Fostul director al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, laureatul Premiului Nobel pentru Pace pentru 2005, Mohammed ElBaradei, nu consideră sancțiunile un mijloc eficient de rezolvare a crizei din Ucraina și este de părere că negocierile cu gruparea Statul Islamic sînt imposibile. Declarația afost făcută într-un interviu pentru Bild, citat de Inopressa.

"Nu pot și nu vreau să-mi imaginez așa ceva, - a spus ElBaradei la întrebarea cu privire la transformarea conflictului din estul Ucrainei în război. - Ucraina și Rusia ar trebui să se așeze împreună la masă [de negocieri], sancțiunile nu vor ajuta cauza, părțile trebuie să vorbească. Este nevoie de acțiuni comune, pan-europene cu implicarea Rusiei... Nu trebuie începută discuția despre arme nucleare cu referire la Europa și Rusia. Va ajuta numai dialogul".

"Situația din Orientul Mijlociu niciodată nu a fost la fel de explozivă cum este acum", - a trecut ElBaradei la un alt subiect. "Este imposibil să negociezi cu teroriștii Statului Islamic, care ucid oameni", - spune fostul șef al AIEA, "va ajuta doar intimidarea militară fără echivoc", iar pentru acest lucru, în opinia sa, este necesar de a mări livrările de arme grele în Irak.

Cu toate acestea, problemele Orientului Mijlociu nu se limitează la cele din Irak, a subliniat ElBaradei. El a reamintit că, în Siria "sute de oameni mor în fiecare zi, iar în acea parte aproape nimeni nu se mai uită".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?