X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Expert: Cultura locuitorilor capitalei lasă mult de dorit

4 sep. 2014,, 15:00   Societate
4370 6
Foto: eco-retail.com
„Spre marele nostru regret, nu am primit rezultatele scontate după instalarea containerelor de colectare a hîrtiei, plasticului și sticlei. Cultura locuitorilor capitalei lasă mult de dorit”, a declarat pentru NOI.md purtătoarea de cuvînt al Regiei „Autosalubritate”, Mariana Nazarenco.

Interlocutoarea a reamintit că în luna octombrie a anului trecut, compania a achiziţionat direct de la producător și a instalat în oraș, din cont propriu, 2000 de containere: 500 verzi pentru colectarea hîrtiei, tot atîtea albastre pentru sticle și 1000 galbene pentru colectarea produselor din plastic. Cîteva dintre acestea au fost arse de vandali, iar altele cîteva au fost furate, fără să fie clar în ce scop.

"În fiecare zi maşina întreprinderii trece și colectează un anumit tip de gunoi, apoi pe o platformă specială acesta este sortat, căci nu sînt rare cazurile, cînd într-un container sînt aruncate şi produse din plastic, și din sticlă. Cînd se adună cantități suficiente, după material vine transportul Fabricii de carton și a altor companii-partenere ale Regiei, cu care avem semnate acorduri pe termen lung. Nu putem vorbi deocamdată de profitabilitatea noastră", a precizat Nazarenco.

"Nu putem spune că cazul colectării separate a deșeurilor nu s-a mişcat din punctul mort, schimbări pozitive și destul de semnificative sînt deja. Dar, cu toate acestea, nu sînt acelea la care ne-am așteptat. Din păcate, cultura cetăţenilor noştri nu este încă suficient de mare, cu toate că pentru a înţelege întreaga utilitate a divizării deșeurilor menajere, nu este nevoie să fii om de ştiinţă. În ultimul timp vorbim mult, cînd trebuie şi cînd nu trebuie, despre faptul că vrem să trăim ca europenii. Dar haideţi să ne învăţăm, în sfîrşit, lecţia: nimeni nu va veni să ne măture curţile şi străzile, numai de noi depinde starea Chișinăului. Sper mult că campania începută de municipalitate, de informare a populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor, va aduce rezultate bune", a rezumat Nazarenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?