Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Chişinăul regretă refuzul Tiraspolului de a participa la runda de negocieri în formatul „5+2” de la Viena

4 sep. 2014,, 13:00   Societate
2474 0
Foto: noi.md
Refuzul Tiraspolului de a participa la runda de negocieri în formatul "5+2", planificată pentru 11-12 septembrie la Viena, prejudiciază semnificativ procesul de negocieri, consideră Biroul pentru reintegrare al Moldovei.

În comunicatul Biroului, citat de agenţia "Infotag", se exprimă regretul în legătură cu faptul că deja pentru a treia oară în acest an partea transnistreană înaintează diverse precondiţii artificiale, care rezultă în amînarea rundelor de negocieri.

Încercarea Tiraspolului de a soluţiona problemele invocate prin condiţionarea dialogului în formatul „5+2” nu poate produce efectul scontat, ci doar afectează atmosfera de încredere şi complică identificarea soluţiilor, se subliniază în comunicat.

"Mai mult, o astfel de abordare contravine "Principiilor şi procedurilor negocierilor în formatul "5+2" (principiul abţinerii de la orice precondiţii). Chişinăul pledează ferm pentru continuarea necondiţionată a dialogului în cadrul tuturor formatelor existente, fără crearea blocajelor artificiale", afirmă Biroul.

Joi, la ora 11:00, la Oficiul din Tiraspol al OSCE va avea loc o şedinţă a reprezentanţilor politici ai Moldovei şi Transnistriei – Eugen Carpov şi Nina Ştanski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?