Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Eugen Carpov şi Nina Ştanski vor discuta principalele pretenţii ale Chişinăului şi Tiraspolului

4 sep. 2014,, 09:12   Societate
2701 0
Foto: novostipmr.com
O nouă întrevedere între reprezentanţii Moldovei şi Transnistriei, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, va avea loc joi la sediul OSCE din Tiraspol.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul ministerului de externe din regiune, partea transnistreană este dispusă să abordeze din nou chestiunea privind "zecile de dosare penale, iniţiate în acest an de către Moldova împotriva reprezentanţilor organelor de stat din Transnistria".

Tiraspolul consideră că "maşina represivă nejustificată a fost pusă în funcţie inclusiv împotriva conducătorilor şi membrilor grupurilor de experţi, a căror activitate este indispensabilă procesului de elaborare a deciziilor în procesul de negocieri".

Nesoluţionarea problemei dosarelor penale este considerată de către Tiraspol "principalul impediment pentru crearea unei atmosfere de încredere şi pentru menţinerea unui dialog între Transnistria şi Moldova în formatele existente".

Ştanski este dispusă să abordeze şi chestiunea "privind perspectivele prolongării deciziei protocolare "Despre principiile restabilirii depline a circulaţiei de mărfuri pe calea ferată prin teritoriul Transnistriei", semnat la 30 martie 2012 şi care a fost deja de două ori prelungit. Partea moldovenească intenţionează să discute problema şcolilor moldoveneşti din stînga Nistrului care învaţă după programele Republicii Moldova, precum şi chestiunile privind asigurarea circulaţiei libere a cetăţenilor şi mărfurilor în Zona de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?