X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Trei cetățeni străini au sustras dintr-un bancomat din Chișinău 150 de mii de lei

2 sep. 2014,, 14:33   Societate
4270 0
Foto: comments.ua
O grupare criminală internațională specializată în copierea datelor de pe cardurile bancare a fost reținută la sfărșitul săptămînii trecute. Trei cetățeni bulgari, cu vîrste de 38, 39 și 42 de ani, au reuşit sa sustragă dintr-un ATM din capitală suma de 150 de mii de lei.

Reținerea unuia dintre suspecți a avut loc în seara zilei de 31 august curent, la bancomatul unei bănci comerciale din sectorul Botanica din capitală. Acesta a fost prins în flagrant, în timp ce dezinstala utilajul specializat pentru copierea informației electronice și a parolelor cardurilor bancare. În momentul reținerii, bănuitul avea asupra sa un utilaj de tip Skimmer.

La scurt timp au fost reținuți ceilalți doi membri ai grupării, care au încercat să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni. În jurul orei 23:10, pe pista de ieșire din țară, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un mijloc de transport de model „Mercedes”, la al cărui volan se afla un cetățean bulgar. La verificarea șoferului și pasagerului mașinii, polițiștii de frontieră au constatat că aceștia sînt ceilalți doi membrii ai grupării criminale, căutați de poliție.

Cercetările polițienești au stabilit că utilajul specializat a fost instalat doar pe unul dintre bancomatele din capitală, astfel fiind compromise 38 de carduri bancare.

Pe faptul dat a fost inițiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă ani grei de pușcărie. Cazul este cercetat de poliție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?