Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Gherman: Stabilizarea situației din Ucraina este vitală pentru Republica Moldova

29 aug. 2014,, 12:37   Politică
3929 7
Foto: noi.md
Soluționarea crizei din Ucraina în baza principiilor dreptului internațional este vitală pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, în cadrul Reuniunii anuale a diplomației române, desfășurată ieri la București, notează NOI.md.

„Stabilizarea situației în Ucraina în baza principiilor și normelor dreptului internațional, în primul rînd a celor vizînd suveranitatea și integritatea teritorială a statelor, neamestecul în afacerile interne, este în interesul vital al Republicii Moldova”, a precizat Gherman.

Ministrul de externe a făcut referire și la opțiunea europeană Republicii Moldova, specificînd că această alegere are drept obiectiv prosperarea țării și nu constituie o amenințare la adresa cuiva. Potrivit lui Gherman, reformele politice și economice realizate în baza valorilor și standardelor UE aduc, în cele din urmă, stabilitate.

În cadrul vizitei la București, Natalia Gherman a avut întrevederi cu omologul său român, Titus Corlățean, și președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu. La evenimentul de la București au mai participat înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Catherine Ashton, și ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Maia Panjikidze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?