X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Locurile posturilor de televiziune în reţeaua de cablu „Moldtelecom” au fost schimbate

26 aug. 2014,, 14:35   Societate
7778 3
Foto: antena3.ro
Locurile de amplasare a principalelor posturi de televiziune moldoveneşti în reţeaua de cablu "Moldtelecom" au fost schimbate. Potrivit agenţiei "Infotag", operatorul de cablu a luat hotărîrea în mod independent, fără să-şi anunţe abonaţii.

Astfel, din 25 august, la primele zece „butoane”, posturile sînt amplasate după cum urmează: 1. Prime; 2. Canal 2; 3. Canal 3; 4. PublikaTV; 5. Moldova1; 6. Jurnal TV; 7. Pro TV; 8. Realitatea TV; 9. TV7; 10. RTR-Moldova. Utilizatorii reţelelor de socializare comentează activ modificările, constatînd că pe primele locuri au ajuns posturile de televiziune care fac parte din holdingul cunoscutului om de afaceri Vladimir Plahotniuc. În plus, aceste posturi s-au schimbat cu locurile cu posturile de televiziune care se situau anterior la primele "butoane" din telecomandă şi pe care telespectatorii s-au obişnuit să le vizioneze. Astfel, Prime a trecut la primul buton în loc de Moldova 1, iar Publika – la al patrulea, în loc de ProTV.

În acelaşi timp, şi posturi care nu intră în holdingul media menţionat au rămas pe primele poziţii. Astfel, JurnalTV, care îl critică dur pe Vladimir Plahotniuc, a trecut de la "butonul" cinci la al şaselea.

La începutul acestui an, operatorul de televiziune prin cablu "Moldtelecom", care este singura companie de stat pe piaţa acestor servicii, a încercat să excludă o serie de posturi TV din propria grilă de emisie. În particular, nu s-au încheiat contracte cu JurnalTV şi RTR-Moldova. Problema a fost rezolvată după intervenţia OSCE, a diplomaţilor străini, a parlamentarilor şi a Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Preşedintele Comisiei parlamentare învăţămînt, ştiinţă, cultură, tineret, sport şi mass-media, Chiril Lucinschi, care este şi proprietar al postului de televiziune TV7, a promis că legislativul va rezolva această problemă prin operarea unor amendamente la legislaţie, dar amendamentele nu au fost adoptate. Operatorii prin cablu sînt în drept să determine independent posturile pe care le includ în propriul pachet, dar şi amplasarea posturilor în reţea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?