Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Primăria îi provoacă pe politicieni

25 aug. 2014,, 11:14   Societate
2326 0
Foto: vk.com
Politicieni, artiști, dar și simpli cetățeni sînt invitați de reprezentanții Primăriei să participe la concursul „Dictare pentru fiecare”, care se va desfășura pe 27 august la Chișinău, notează NOI.md.

Participanţii care vor obţine note de 8, 9 și 10 vor fi premiaţi cu sume băneşti în valoare de 2000 de lei, 1500 și, respectiv, 1000 de lei. Potrivit șefei Direcției cultură a primăriei capitalei, Lucia Culev, bugetul destinat premiilor ar putea fi extins în cazul în care numărul celor care vor obține note mari va fi peste așteptări.

„E o acțiune simplă, nu trebuie percepută cu emoție și stres. E o acțiune care va fi răsplătită cu premii. Noi am pregătit un buget, dar dacă se va întîmpla să scrie atîta lume foarte corect, noi sîntem pregătiți să extindem contul. Pentru că sînt la modă provocările, lansăm și noi provocări pentru politicienii din Republica Moldova, pentru artiști, pentru savanți – să vină la această dictare”, a menționat Culev.

Potrivit organizatorilor, semnarea lucrărilor nu va fi obligatorie, iar participanții la competiție vor avea posibilitatea să aleagă dacă vor să fie notați sau nu.

„Îi îndemnăm pe toți să vină, lucrările vor fi codificate, după ce se va termina această acțiune vom generaliza anumite lucruri, pentru a vedea cum stăm la capitolul scriere corectă”, a spus profesorul Irina Condrea din cadrul Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova.

Concursul „Dictare pentru fiecare” va începe la ora 11.00 și se va desfășura în incinta Bibliotecii municipale „B.P. Haşdeu" (bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 148, sala de lectură) şi la Facultatea de Litere a USM (str. M. Kogălniceanu, 65, aula 4 „Nicolae Corlăteanu"). Rezultatele competiției vor fi anunţate pe 31 august, de Ziua Limbii Române.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?