X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chişinăul nu a reuşit să convoace Consiliul Economic al CSI

25 aug. 2014,, 10:24   Economie
4743 3
Foto: tribuna.md
Chişinăul nu a reuşit să convoace Consiliul Economic al Comunităţii Statelor Independente, în pofida faptului că Rusia şi Belarus şi-au dat acordul. Informația a fost comunicată de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Valeriu Chiveri, într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă, relatează NOI.md.

Potrivit lui, în cadrul şedinţei Consiliului, Moldova a planificat să pună problema interdicţiilor economice, impuse de Moscova pentru produsele moldovenești şi chiar a obţinut susţinerea necesară din partea Rusiei, însă totuşi nu a reuşit să-şi realizeze planurile.

Conform statutului CSI, şedinţa Consiliului Economic poate fi convocată la iniţiativa oricărui stat participant, susţinut de alte trei state. Chişinăul a reuşit să găsească sprijin doar din partea Moscovei şi a Minskului.

„A fost o inițiativă pe care am încercat să o materializăm, prin convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Economic al CSI. Pentru aceasta am avut nevoie de susținerea a cel puțin trei state membre. Din păcate, cîțiva parteneri din Asia Centrală au considerat că această ședință nu poate avea loc din diferite motive, inclusiv pentru faptul că o ședință ordinară va avea loc pe 26 septembrie și am putea să discutăm acest subiect în cadrul acestei ședințe, care tradițional are loc la Moscova. Iar partenerii noștri din Rusia și Belarus au fost mai flexibili”, a precizat funcţionarul.

Viceministrul a menţionat că Moscova şi Minskul „nu au fost împotrivă”. „A fost o reacţie de susţinere într-o măsură mai mică din partea partenerilor din Asia Centrală”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?