X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Urechean intenţionează să candideze din nou la postul de primar al capitalei

19 aug. 2014,, 12:12   Societate
3690 2
Foto: forum.md
Preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, care a ocupat postul de primar al Chişinăului în anii 1993-2005, are de gînd să candideze din nou pentru funcţia de primar al capitalei. El și-a anunțat intenția într-un interviu publicat în ultimul număr al revistei "Работай & Отдыхай", notează agenţia "Infotag".

"Mi-e dor de chişinăuieni, deoarece unii dintre ei sînt oameni incredibili, care îşi iubesc oraşul. Împreună putem face multe lucruri bune. Cînd am plecat de la postul de primar, am spus că, dacă lucrurile se înrăutăţesc, mă pot întoarce. Toți au dreptul de a fi ales. Voi candida pentru funcţia de primar al Chişinăului", a spus Urechean.

El susţine că a plecat din Primăria municipiului Chişinău "nu pur şi simplu, dar cu scopul de a îndeplini o misiune importantă – înlăturarea comuniştilor de la putere". "Neoferind un vot pentru Partidul Comuniştilor în 2009, i-am lipsit de putere. Am reuşit să creez iluzia că Voronin va primi «votul de aur», dar, în acelaşi timp, am convins 41 de deputaţi din alte partide să nu voteze. În cazul în care atunci nu am fi făcut acest lucru, şi astăzi am fi trăit cu regimul comunist", a spus Urechean.

El crede că prezenţa comuniştilor la conducerea nu doar a Primăriei, dar şi a ţării "a provocat mult rău".

"Intervenind dur în activitatea administraţiilor locale, ei au influenţat negativ dezvoltarea capitalei. De exemplu, Gara de Nord. Trebuia să fie devină o gară auto modernă, dar în schimb Zgardan şi Voronin au făcut un hambar. A fost construit în grabă, încercînd cît mai repede să spele bani. A fost planificată construcţia gării centrale, iar în locul actualei urma să fie construită o parcare cu multe niveluri pentru mii de maşini", a declarat fostul primar.

În acelaşi timp, în opinia sa, o mulţime de greşeli a comis şi actuala conducere a Primăriei Chişinău.

"Nu vreau să ofensez pe nimeni, dar uitaţi-vă în ce s-au transformat străzile centrale. Chioşcuri amplasate haotic, construcţii urîte – toate acestea au dus dezvoltarea oraşului cu sute de ani în urmă. Clădirile sînt construite în zone verzi. Există o supraaglomerare, în contextul căreia nici nu poate fi vorba despre arhitectură. E o nebunie cu mansardele, care sînt construite cu încălcări tehnice grave", a spus Urechean.

Vorbind despre planurile pe viitor, viitorul candidat pentru funcţia de primar al Chişinăului a spus că vrea să vadă Parcul Catedralei finalizat – aşa cum a fost anterior.

"Am găsit în arhivele vechi fotografii ale gardului vechi, ajungea pînă la patru metri. Acum sînt modelate primele segmente. Mai există un proiect legat de rîul Bîc, de-a lungul căruia trebuie să fie creată o zonă de recreere. Ca Dîmboviţa în Bucureşti. Ceva similar există la Minsk. Primăria are un proiect care implică o cascadă din nouă baraje. Lăţimea zonei este de 34-87 de metri. Din păcate, cînd am fost primar, pentru realizarea proiectului nu s-au găsit 110 milioane de lei", a menţionat Urechean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?