Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Convoiul umanitar: Rusia și Ucraina au convenit asupra începerii inspecției (CICR)

18 aug. 2014,, 12:00   Externe
4976 0
Foto: 24tv.ua
Serviciile vamale și de protecție a frontierei din Ucraina și Rusia s-au pus de acord asupra modalităților de inspectare a primului grup de camioane ale convoiului umanitar trimis de Moscova pentru populația din estul Ucrainei, a anunțat duminică Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), într-comunicat, citat de Reuters și Ria Novosti.

"Reprezentanți ai serviciilor vamale și de frontieră ale Rusiei și Ucrainei au convenit în legătură cu modalitățile unei inspecții scurte în ceea ce privește primul grup de camioane ale convoiului rusesc. Vom efectua supravegherea", potrivit unei declarații postate pe microblogul oficial al CICR de pe Twitter.

Convoiul se va deplasa din Rusia în Ucraina sub egida Crucii Roșii, care spune că mai așteaptă încă să primească garanții de securitate din partea ambelor părți beligerante în estul Ucrainei înainte de a pune în mișcare coloana de camioane.

Agenția de presă Ria Novosti relatase mai devreme că primele 16 camioane dintr-o coloană de 280 au sosit la punctul vamal din Donețk, orășel omonim de pe teritoriul Federației Ruse, situat la graniță cu Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvînt al companiei de transporturi care asigură livrarea de ajutor umanitar, Serghei Sorokin, vameșii ruși și ucraineni nu vor vizita camioanele decît luni. "Am lăsat șoferii să se odihnească. Camioanele vor fi închise, marfa nu va fi descărcată și vizita organelor vamale va avea loc direct la punctul de trecere a frontierei", a indicat acesta. "Ne așteptăm ca astăzi să mai sosească aici un număr similar de vehicule", a spus purtătorul de cuvînt menționat.

Trimis marți de Moscova, convoiul, care se întinde pe mai mult de 3 km, este compus din 280 de camioane care transportă aproximativ 400 tone de cereale, 100 tone de zahăr, 62 tone de alimente pentru copii, 54 tone de medicamente și echipamente medicale, 12.000 saci de dormit și 69 de generatoare electrice portabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?