X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Expert: "Sectorul de dreapta" este capabil să ridice o rebeliune în Ucraina

18 aug. 2014,, 02:28   Externe
11921 7
Foto: kapital.kz
Comentînd ultimatumul "Sectorului de dreapta", dat președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, membrul Asociației analiștilor politici militari, Andrei Koșkin a declarat pentru RSN că organizația este capabilă să ridice o rebeliune în Ucraina.

"Faptul că ei încalcă legea, ei cred că au dreptul, deoarece se află în avangarda evenimentelor revoluționare. Ei pot, folosind tehnologiile Maidanului, să ridice masele. Dar nu sînt atît de mulți, și apar îndoieli că va fi eficient. Dar trebuie să se țină cont de faptul că nemulțumirea generală crește în întreaga țară, și dacă "Sectorul de dreapta" va fi detonatorul, este foarte posibil că în viitorul apropiat să provoace o mulțime de probleme Kievului", - a spus el.

"Sectorul de Dreapta" a dat un ultimatum de 48 de ore pentru ca preşedintele Petro Poroşenko să înceapă o lupta împotriva „forțelor revanșarde din cadrul Ministerului de Interne” și să îi elibereze din arest pe toți luptătorii din "Sectorul de Dreapta". Potrivit declarației postate pe site-ul organizației, „în cazul neîndeplinirii cerințelor noastre, vom fi nevoiți să organizăm un marș asupra Kievului”. În opinia naționaliștilor ucraineni, mai multe funcții importante în Ministerul de Interne sînt deținute de persoane care reprezintă „contrarevoluția internă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?