X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Toamna în Europa de Est vor avea loc aplicații militare la scară largă

16 aug. 2014,, 00:35   Externe
5002 5
Foto: zn.ua
În octombrie 2014, Statele Unite vor trimite în Polonia și țările baltice 600 de soldați și echipamente grele pentru participare la exerciții militare, informează DELFI cu referire la declarația Pentagonului, publicată în Stars and Stripes.

Noile unități, care fac parte din divizia de blindate (1st Cavalry Division, de asemenea, cunoscută ca First Team, cu sediul în Texas), vor înlocui cei 600 de parașutiști care au participat deja la manevre, inclusiv pe teritoriul Letoniei. Potrivit Stars and Stripes, trupele americane vor fi consolidate cu tancuri M-1 Abrams, vehicule de luptă a infanteriei și transportoare blindate.

SUA a anunțat că exercițiile au loc în cadrul programului "Atlantic Resolve" și vor dura timp de trei luni.

Ministrul polonez al Apărării Tomasz Semonyak confirmă pregătirile pentru exerciții și subliniază faptul că evenimentul este o dovadă a consolidării poziției NATO în Europa Centrală, potrivit postului polonez TVN24.

Astfel, consolidarea prezenței militare americane în statele baltice și Polonia va avea loc la cererea guvernelor din aceste țări, ca răspuns la activizarea trupelor ruse în zonele de frontieră.

Acesta este primul caz în istoria Letoniei independente, cînd pe teritoriul ei vor avea loc exerciții militare cu implicarea tancurilor americane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?