X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sîmbătă, în Moldova începe sezonul de vînătoare

15 aug. 2014,, 12:24   Societate
4558 2
Foto: adevarul.ro
Sezonul de vînătoare se deschide în Republica Moldova sîmbătă, 16 august. Din această zi se permite vînătoarea de porumbel sălbatic, prepeliţă, raţă, lişiţă, becaţină, găină de apă, păsări limicole.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Societatea Vînătorilor şi Pescarilor, vînătoarea este permisă doar în weekend şi de sărbători.

De pe 1 octombrie pînă pe 14 octombrie pot vîna fazani şi gîşte migratoare, care pot fi împuşcate în număr de pînă la 13,3 mii şi, respectiv, 2,8 mii pe sezon.

Vînătoarea la mistreţ se permite de pe 22 noiembrie pînă pe 28 decembrie, la iepure – de pe 30 noiembrie pînă pe 11 ianuarie.

Se permite împuşcarea a 433 de mistreţi. Vînatul se permite în grupuri, cu însoţirea unui vînător profesionist. Licenţa de vînare a mistreţului costă 2,5 mii de lei.

Vînătoarea este permisă cu folosirea cîinilor de vînătoare şi a păsărilor de pradă. În timpul vînătorii sportive la toate speciile se permite împuşcarea lupilor, vulpilor, cîinilor enot, pisicilor vagabonde, ciorilor cu glugă, coţofenelor, iar la iazurile de peşte - și a cormoranilor.

Vînătoarea de cerbi, căprioare, elani şi cocoşi de munte este interzisă.

Au dreptul de a vîna doar membrii Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor. Potrivit datelor instituţiei, în Republica Moldova sînt 15 mii de vînători.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?