Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Expert: Moldova ar putea repeta soarta Ucrainei

14 aug. 2014,, 11:45   Politică
6072 7
Foto: noi.md
„Noi am nimerit într-o pîlnie geopolitică dintre Occident şi Rusia, cu toate că nu avem nici o legătură cu acest joc mare”, - a declarat într-un interviu pentru „AiF v Moldove”, fostul vice-ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Ostalep.

„Moldova nu a primit nici un fel de dividende şi nici nu va primi, în afară de riscuri, care în rezultatul acestor intrigi geopolitice o să ne rupă în bucăţi. Dar noi, nu ştiu cu ce scop, spre asta mergem. Aceiaşi situaţie a fost şi în Ucraina, pe care au implicat-o în asocierea cu UE. Ianukovici revenise la realitate, dar a fost deja tîrziu, deoarece nu se putea de juca în aşa mod: „şi pentru ai noştri şi pentru ai voştri, vom cînta şi vom dansa”, a menţionat Ostalep.

El nu se îndoieşte de faptul că politicienii moldoveni şi în viitor vor fi „Cuminţi şi ascultători”, deoarece nu doar bunăstarea lor, dar şi viaţa, depinde de Occident. „Este unica modalitate de a-şi păstra banii, puterea şi viitorul său. Doar a fost foarte clar încă din anul trecut că după semnarea Acordului de Asociere cu UE vor urma – şi embargouri, şi sancţiuni, ş.a. Dar pe ei asta nu-i afectează, ei se preocupă doar de buzunarul şi burta sa, viitorul ţării nu-i interesează – nici la un pa, nici la zece paşi înainte. O să vă spun mai mult: nici unul din cei care acum se afla la putere nu au o gîndire strategică, datorită căreia noi ne aflăm acum într-o situaţie atît de dificilă”, - este încrezut ex-vice ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?