X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Rusia a aprobat lista întrebărilor la testul pentru muncitorii migranţi

14 aug. 2014,, 07:55   Societate
6408 1
Foto: tverigrad.ru
De pe 1 septembrie curent, muncitorii migranți din Rusia vor susţine un test de cunoaştere a istoriei ruse, pentru a se putea angaja legal în cîmpul muncii, notează NOI.md cu referire la ITAR-TASS.

La Moscova a fost finalizată varianta listei cu întrebări pentru testul la istorie, pe care lucrătorii migranţi vor începe să-l susţină de pe 1 septembrie. Potrivit unor surse din cadrul Universităţii Prieteniei Popoarelor, unde au fost elaborate materialele pentru examen, au fost pregătite cinci versiuni ale testelor, cîte 20 de întrebări fiecare.

La începutul lunii septembrie, acestea vor fi postate pe site-ul Consorţiului de Testare din Rusia. Migranţii vor avea acces la toate întrebările, chiar şi cu indicarea răspunsurilor corecte.

Din 1 septembrie, migranţii vor putea susţine testul la istorie, la dorinţă. Însă începînd cu 1 ianuarie 2015 certificatul de susţinere a testului va fi o condiţie obligatorie pentru a obţine o viză temporară de muncă sau posibilitatea de a se angaja legal în cîmpul muncii.

Potrivit unei variante a testului, sînt propuse trei opţiuni de răspuns, doar una dintre ele fiind corectă. Cinci întrebări ale testului sînt dedicate datelor istorice importante, spre exemplu, în ce an a avut loc bătălia de la Kulikovo, cînd a fost eliberată Rusia de Hoarda de Aur, datele Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Alte cinci întrebări vor permite stabilirea nivelului de cunoaştere de către migranţi a personalităţilor ruse.

În plus, migranţii vor fi rugaţi să răspundă ce document a fost adoptat în Rusia în anul 1993 ‒ Declaraţia despre suveranitatea Rusiei, Constituţia FR sau programul Partidului Comunist al FR. De asemenea, le vor fi verificate cunoştinţele referitoare la sărbătorile oficiale, în special, care este semnificaţia zilei de 12 decembrie pentru Rusia ‒ Ziua Unităţii Naţionale, Ziua Constituţiei sau Ziua Victoriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?