Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Țegolko: Sînt trei scenarii a evoluției evenimentelor cu ajutorul umanitar din Federația Rusă

14 aug. 2014,, 01:33   Externe
6039 2
Foto: regnum.ru
"Ucraina a fost de acord să accepte partea rusă a ajutoarelor umanitare, cu condiția ca aceasta va fi încărcată în camioanele arendate de Crucea Roșie și va fi însoțită exclusiv de reprezentanți ai Crucii Roșii. Dar Rusia a respins această propunere", - a declarat pentru presă în seara zilei de 13 august secretarul de presă al președintelui Ucrainei, Sveatoslav Țegolko, transmite REGNUM.

Astfel, astăzi sînt trei scenarii a evoluției evenimentelor, consideră Țegolko. "Primul. Invazia directă pe teritoriul Ucrainei sub pretextul furnizării ajutorului umanitar. Al doilea. Provocări cu o încărcătura pe teritoriul regiunii Harkov, cu o probabilitate înaltă de agresiune din partea Rusiei. Al treilea. Ajutorul pentru Lugansk trece prin punctul de control, cel mai apropiat de acest oraș ucrainean. Vameșii noștri, polițiștii de frontieră și reprezentanții OSCE vor scana încărcătura la granița ruso-ucraineană. Misiunea va traversa teritoriul, care este sub controlul rebelilor. La sosirea în Lugansk ajutoarele vor fi repartizate în rîndul populației civile de Crucea Roșie", - a declarat purtătorul de cuvînt al lui Poroșenko.

"Decizia de a accepta asistența pentru Lugansk, prevenind astfel o invazie pe scară largă a Rusiei, a fost luată la o ședință comună în noaptea de 12 spre 13 august, cu participarea președintelui, prim-ministrului, președintelui Radei Supreme și miniștrilor instituțiilor de forță" - a precizat el.

Țegolko a menționat, de asemenea, că astăzi, partea ucraineană a ajutorului umanitar internațional este trimisă la Lugansk. El a declarat că 11 zile orașul Lugansk nu este alimentat cu energie electircă, apă și medicamente – "și în tot acest timp, Ucraina este în căutarea modalităților de a livra ajutor în acest oraș ucrainean".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?