X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Noul Volvo XC90 va fi echipat cu cel mai avansat sisteme de securitate

13 aug. 2014,, 15:52   Ştiri Auto
3749 0

Фото: volvo

Noul Volvo XC90, a cărui premieră mondială va avea loc în august, 2014 , va fi dotat cu cele mai avansate sisteme de securitate. În completarea-standard a acestei mașini de teren de clasa premium vor intra două tehnologii unice, utilizate în industria automobilistică pentru prima oară: sistemul de prevenire a ieșirii de pe carosabil și funcția frânare automată la intersecții. Tehnologiile avansate vor permite Volvo Cars să facă un pas important spre scopul său strategic: în a. 2020 în automobilele noi Volvo oamenii nu vor mai deceda și nu vor avea traume serioase.

«Astăzi avem aceeași atitudine față de elaborarea sistemelor de securitate, ca și acum 87 ani: ne conducem de situațiile din viața reală. Studiem datele, facem calcule, elaborăm soluții novatoare. În rezultat, obținem unul dintre cele mai sigure automobile în istoria ramurii », - spune Peter Mertens, prim-vicepreședinte Volvo Car Group.

În premieră mondială soluția nr.1: prevenirea ieșirii de pe carosabil

Ieșirea de pe carosabil este una dintre cele mai răspândite cauze ale accidentelor rutiere. Conform statisticii, în SUA cca jumătate dintre accidentele soldate cu jertfe umane au loc anume din această cauză. În Suedia, o treime din accidentele rutiere cu deznodământ tragic sau traume grave au loc cu participarea unui singur autoturism .

Фото: volvo


În premieră mondială soluția nr.2: frânarea automată la trecerea intersecției

Volvo XC90 va fi primul în lume automobil dotat cu funcția frânării automate la virajul în intersecție în fața unei mașini din direcția opusă. Este scenariul tipic al accidentelor rutiere în intersecțiile aglomerate și pe traseu. Noul XC90 va stabili în timp util situația și va aplica în mod automat frânele, pentru evitarea coliziunii și atenuarea consecințelor ei.

Noul Volvo XC90 este utilat cu o mulțime de sisteme de securitate

Strategia 2020

Volvo Cars tinde să elaboreze automobile, care nu vor nimeri în coliziuni: deja către a. 2020 oamenii nu vor mai muri și nu se vor trauma în noile modele Volvo. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) anual cca 1.200.000 persoane mor pe drumuri, alte 50.000.000 sunt traumate în accidente rutiere. Dacă nu se iau măsuri, aceste cifre vor continua să crească. Volvo intenționează să ocupe pozițiile de lider în sfera sistemelor de securitate, grație cărora pe viitor coliziunile vor putea fi total excluse.

Grupul Volvo Cars de studiere a accidentelor rutiere lucrează din a.1970. În present, baza de date a lui conține informații despre cca 43.400 accidente rutiere.

Utilizând datele obținute în rezultatul studierii coliziunilor reale pe drumuri, Volvo elaborează automobile, care asigură un nivel înalt de securitate și protecție în caz de coliziune. Compania consideră , că aceste cunoștințe sunt foarte prețioase la elaborarea sistemelor tehnologice avansate, chemate să contribuie la evitarea coliziunii sau la reducerea maximă a consecințelor ei. Pentru a obține o informație mai deplină, grupul de cercetători de la Volvo Cars studiază nu doar automobilele, care au nimerit în accidente rutiere, dar și scenariile coliziunilor, comportamentul șoferilor, pentru a afla mai multe despre cauzele care au provocat situații accidentale pe drumuri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?