Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Moldova ar putea deveni groapa de gunoi a Europei (GRAFIC)

13 aug. 2014,, 17:15   Societate
6424 5
Foto: evernote.com
Moldova ar putea deveni groapa de gunoi a autovehiculelor din Europa. Poluarea mediului ambiant, accidentele din ce în ce mai frecvente și mai puține venituri la buget – acestea vor fi consecințele faptului că maşinile cu numere de înmatriculare străine vor putea să se afle în Republica Moldova pentru o perioadă nelimitată de timp. Cel puțin aceasta este opinia importatorilor de autoturisme și a experților independenți.

Pe 11 august au intrat în vigoare amendamentele care anulau prevederea potrivit căreia maşinile cu numere străine, erau obligate să părăsească Republica Moldova peste 180 de zile. Astfel, persoanele fizice pot introduce deja pe teritoriul Republicii Moldova autoturisme, indiferent de durata exploatării lor, cu condiţia ca proprietarii lor să cumpere viniete și Carte Verde.

Există și alte restricţii. Autoturismul trebuie să fie înmatriculat permanent în alt stat și să nu fie folosit pentru transportarea mărfurilor sau pasagerilor. Iar cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie proprietari ai acestora sau să deţină dreptul de a utiliza aceste mijloace de transport.

Nerespectarea acestor condiții va duce la impunerea sancțiunilor. Anterior, ministrul Finanțelor, Anatolie Arapu, spunea că drept motiv pentru luarea deciziei respective a servit creșterea semnificativă a veniturilor la buget de pe urma vinietelor, taxei pentru utilizarea drumurilor de maşinile care nu sînt înregistrate în Republica Moldova, precum și în urma faptului că persoanele fizice trebuie să deţină poliţa de asigurare Cartea Verde. Responsabilii de la Ministerul Finanțelor speră că aceste modificări vor duce la creșterea fluxului de automobile cu numere de înmatriculare străine și a veniturilor suplimentare la buget. Companiile importatoare nu sînt de acord cu acest lucru.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?