X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Ziua Internațională a Tineretului, marcată și la Chișinău

12 aug. 2014,, 13:55   Societate
3534 0
Foto: civic.md
Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, astăzi, la Chișinău au fost prezentate rezultatele campaniei naționale „Să investim în sănătatea tinerilor”, la care au participat sute de tineri.

Timp de o lună, cele 38 de centre de sănătate prietenoase tinerilor din țară au organizat Zilele ușilor deschise, iar organizațiile de tineret au desfășurat acțiuni de informare pe teme de sănătate în taberele de vară. Totodată, în cadrul campaniei au avut loc discuții cu voluntarii pentru a identifica mesaje creative de promovare a serviciilor de sănătate.

Campania „Să investim în sănătatea tinerilor” a fost organizată de către Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu organizațiile de tineret și Agențiile ONU – Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Conform unui studiu realizat recent de UNICEF şi Ministerul Sănătății, doar o treime dintre tinerii din Moldova sînt la curent cu metodele principale de prevenire a HIV, iar 7,5% dintre adolescentele de 15-19 ani au născut sau sînt însărcinate cu primul copil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?