Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Legislaţia moldovenească nu prevede asigurarea de embargouri

12 aug. 2014,, 12:00   Economie
3170 0
Foto: privesc.eu
Legislaţia Republicii Moldova nu prevede asigurări împotriva riscurilor de piaţă, ca în cazul interdicţiei la vinul şi produsele agricole moldoveneşti în Rusia. Acest lucru a fost anunţat luni, într-o conferinţă de presă, de către vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), Iurie Filip.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că "asigurarea împotriva riscului de piaţă nu se practică în Republica Moldova, iar acum ţara nu are experienţă în acest sens".

"Legea prevede posibilitatea de asigurare a culturilor împotriva dezastrelor naturale, în timpul transportului, dar asigurarea împotriva riscurilor de piaţă se încadrează în categoria de forţă majoră", a spus Philip.

Potrivit lui, "astfel de acţiuni, în mare măsură depind de factorul politic şi de aceea nu pot fi prezise".

În iulie 2014 Rosselhoznadzor a impus interdicţie la importul în Federația Rusă de produse conservate, fructe şi legume din Moldova. La 1 septembrie, autorităţile ruse, în mod unilateral, contrar prevederilor privind comerţul liber în CSI, a introdus taxe vamale pentru mărfurile din Republica Moldova. În septembrie 2013, Serviciul Federal din Rusia a interzis importul de produse vinicole moldoveneşti sub pretextul că ar fi "de calitate joasă şi prezintă pericol pentru sănătatea cetățenilor ruşi". Toate aceste măsuri au provocat fermierilor moldoveni daune de milioane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?