Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Poliția de Frontieră a reținut în zilele de odihnă patru automobile

11 aug. 2014,, 15:45   Societate
3142 0
Foto: noi.md
Polițiștii de frontieră au reținut în zilele de odihnă patru mijloace de transport pentru tentativa trecerii frauduloase a frontierei de stat în baza actelor false sau reutilate fără autorizaţia organelor de resort, relatează NOI.md cu referire la surse din cadrul Serviciului de presă al instituției.

Două cazuri de aplicare în uz a documentelor falsificate au fost înregistrate în punctele de trecere „Criva” și „Otaci”. Astfel, la pista de intrare în ţară prin punctul de trecere „Criva” s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice traversării frontierei un cetăţean ucrainean, la volanul unui „Mercedes” înmatriculat în Polonia. Printre documentele prezentate la control polițiștii de frontieră au constatat că procura este falsificată. Mai mult, în timpul verificărilor adiționale s-a depistat a doua procură cu același număr și semne de contrafacere, însă scrisă pe numele unui cetățean al Kîrgîzstanului, aflat în mașină ca pasager.

Certificatul de înmatriculare provizoriu al semiremorcii cu semne vădite de falsificare a constituit motiv de reţinere și pentru un cetățean moldovean care a încercat să treacă frontiera prin punctul de trecere „Otaci” la volanul unui „Mercedes”. În ambele cazuri au fost inițiate cauze penale în conformitate cu legislația Republicii Moldova.

La punctul de trecere „Tudora” a fost reținut un microbuz al cărui șofer a suplimentat locurile pentru pasageri fără a le înregistra în certificatul de înmatriculare.

În cel de-al patrulea caz un autoturism de model „Audi” condus de un cetățean al Federației Ruse a fost reținut în punctul de trecere „Giurgiulești-Galați”. Inspectorii controlului de frontieră au depistat modificări tehnice privind plasarea numărului caroseriei aflat sub roata din față, deși la astfel de modele se află sub capotă. În acest sens, s-a efectuat un control minuțios asupra mijlocului de transport, în rezultat fiind depistat un al doilea număr de caroserie camuflat în glet și vopsea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?