X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Vrei pace – pregătește-te de război (VIDEO)

8 aug. 2014,, 17:00   Societate
4489 1
Foto: army.md
Peste 500 de militari în termen și prin contract au participat la Bulboaca la exerciţiul demonstrativ cu trageri de luptă, relatează NOI.md cu referire la site-ul Ministerului Apărării.

În exerciţiu au fost antrenaţi militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare“, Regimentului Rachete Antiaeriene, Divizionul de Artilerie şi Batalionul 22 de Menţinere a Păcii.

Potrivit colonelului Iurie Brumă, şeful statului major al Comandamentului Forţelor Terestre, scopul activităţii a fost testarea sistemelor de artilerie şi alte tipuri de armament recondiţionat, aflat în dotarea Armatei Naţionale, precum şi verificarea deprinderilor practice ale militarilor pe cîmpul de luptă.

De asemenea, în cadrul exercițiului, militarii au executat misiuni de acordare a primului ajutor medical, trecerea pistei cu obstacole, aruncarea grenadelor de mînă, antrenamente la protecţia chimică, plantarea minelor şi darea ordinului de luptă.

Exercițiul a fost inspectat de ministrul Apărării, Valeriu Troenco, şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan şi reprezentanţii Consiliului Suprem de Securitate.

Evenimentul s-a desfăşurat în conformitate cu planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?