X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Preşedintele a promulgat 9 din cele 11 legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea

8 aug. 2014,, 16:15   Politică
3376 2
Foto: noi.md
Preşedintele Nicolae Timofti a promulgat 9 din cele 11 legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea faţă de Parlament pe 22 iulie. Documentele au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Potrivit agenţiei "Infotag", printre documentele publicate se numără legile ce vizează operarea modificărilor şi completărilor la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2014, modificările şi completările la fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală, finanţele publice şi responsabilitatea bugetar-fiscală, modificările şi amendamentele la bugetul de stat pentru 2014, lichidarea Curţii de Apel Bender, majorarea salariilor şi pensiilor.

La etapa de examinare se află Legea cu privire la pieţele financiare (Legea cu privire la gaj - "I"), împotriva căreia s-a pronunţat preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, care consideră că documentul va permite companiilor-fantomă să fure anual din bugetul de stat 1 miliarde de lei, precum şi Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor.

Pe 22 iulie, Guvernul, condus de prim-ministrul Iurie Leancă, şi-a asumat răspunderea faţă de Parlament pentru 11 legi, a căror adoptare a fost blocată de către Parlament. Vorbind în faţa deputaţilor, prim-ministrul a spus că subiectul a fost discutat la o reuniune a coaliţiei de guvernare, ai cărei membri s-au pronunţat pentru acest pas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?