X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

„Rosselhoznadzor” a discutat cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Moldova

7 aug. 2014,, 17:00   Economie
3164 1
Foto: fsvps.ru
Problemele cooperării moldo-ruse în domeniul aplicării practice a sistemelor informaționale electronice în domeniul veterinar au fost discutate astăzi, în cadrul unei conferințe video, la care au participat reprezentanți ai serviciului fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” și ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Moldova, relatează NOI.md cu referire la site-ul serviciului rus.

Partea moldovenească a fost condusă de vicedirectorul Agenției Grigore Porcescu.

În cadrul conferinței video partea rusă a prezentat complexul sistemelor informaționale ale „Rosselhoznadzor”-ului, inclusiv programul „Vetis”, elaborat pentru automatizarea proceselor în domeniul controlului veterinar de stat. Sistemul „Vetis” consolidează în regim online informația despre încălcările și producția necalitativă depistată, inclusiv a mărfii introduse pe teritoriul Rusiei.

Părțile au acordat o atenție deosebită necesității cooperării moldo-ruse în domeniul certificării electronice a mărfurilor supuse controlului. În particular, s-a menționat că „Rosselhoznadzor” lucrează activ în direcția stabilirii unei conlucrări în acest domeniu cu unele țări care exportă producție în Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?