X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

La Chișinău parcările și terasele sînt create direct pe trotuare (VIDEO)

6 aug. 2014,, 16:45   Societate
4212 0
Foto: noi.md
În ultimul timp locuitorii capitalei tot mai des se plîng de numărul crescînd al parcărilor și teraselor spontane din capitală, create direct pe trotuare, peluze sau zone pietonale. Printre aceste cazuri se numără și parcarea din fața blocului principal al Universității de Stat din Moldova, aparținînd de misiunea OSCE la Chișinău. Orășenii se plîng că parcarea a fost organizată direct pe trotuar. Din această cauză, pietonii sînt nevoiți să o ocolească, mergînd pe carosabil.

Reprezentanții Primăriei asigură că parcarea de lîngă USM a fost organizată în mod legal. „De la Misiune a parvenit o cerere oficială privind organizarea unei parcări. Statul este dator să organizeze parcări pentru autoritățile respective și un alt loc potrivit nu s-a găsit. Dar, din cîte știm, acolo trotuarul e liber”, a explicat un reprezentant al Serviciului de presă al Primăriei.

Cu toate acestea, potrivit interlocutorului, parcările organizate pe trotuare, carosabil sau peluze sînt ilegale. Monitorizarea respectării normelor de organizare a parcărilor ține de atribuțiile Direcției transport public.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?