X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Legea privind societăţile pe acţiuni va fi ajustată la Legea privind piaţa de capital

4 aug. 2014,, 11:45   Societate
3730 0
Foto: privesc.eu
Moldova operează o serie de modificări la Legea privind societăţile pe acţiuni, ajustînd-o la Legea privinţa piaţa de capital, adoptată în 2013.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează interviul vicepreşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), Iurie Filip, revistei "Bănci şi Finanţe", amendamentele la Legea privind societățile pe acțiuni, adoptate în 1993, vor ajusta unii termeni şi definiţii la Legea privind piaţa de capital.

„Pînă în prezent, la noi se folosea noţiunea de «preţul de piaţă al acţiunilor», în timp ce Legea privind piaţa de capital introduce noţiunea de «preţ just». Pentru fiecare om această noţiune este subiectivă, pentru cineva preţul este corect, pentru cineva nu, cu adevărat însă această noţiune este determinată de legislaţie – cel mai bun preţ din cele patru variante posibile, admise prin lege”, a spus Filip.

El a indicat la modificările din compartimentul funcţionării şi formării organelor de conducere ale societăților pe acțiuni, ce vizează activitatea consiliului de administraţie.

"Modificările presupun că acum schimbările din componenţa consiliului pot avea loc doar în întregime. Adică, consiliul poate fi ales pe un termen de pînă la trei ani, şi dacă a apărut necesitatea de a înlocui un membru, va fi realeasă întreaga componenţă", a explicat Filip.

Autorii amendamentelor la Legea privind societăţile pe acţiuni au decis să interzică încetarea anticipată a competenţelor membrilor consiliilor de administraţie.

"Dacă consiliul doreşte să excludă un membru, va fi realeasă întreaga componenţă. Astfel, acţionarii îşi vor păstra dreptul de reprezentare în consiliu", a conchis vicepreşedintele CNPF, Iurie Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?