X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Serviciul Fiscal de Stat a asigurat în luna iulie încasări cu 38 de milioane de lei mai mari decît cele preconizate

4 aug. 2014,, 09:59   Economie
2755 0
Foto: noi.md
Serviciul Fiscal de Stat a asigurat în luna iulie acumularea veniturilor preconizate la bugetul de stat, la nivelul de 106% (662 de milioane de lei), ceea ce constituie o creştere de circa 38 de milioane de lei comparativ cu veniturile prognozate.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat al Serviciului Fiscal, de la începutul anului, aceşti indicatori constituie 105% (4 miliarde 672 milioane de lei), în creştere cu 213 milioane de lei.

Şeful SFS, Ion Prisăcaru, susţine că dinamica în creştere a acumulărilor la Bugetul de Stat este şi mai relevantă dacă este să o comparăm cu anul 2013. Creşterea în luna iulie 2014 constituind 128% sau cu 145 de milioane de lei mai mult decît în iulie 2013. De la începutul anului, aceşti indicatori alcătuiesc 131%, sau cu 1 miliarde 100 de milioane de lei mai mult decît în 2013.

„Ca urmare a măsurilor întreprinse de conducerea Serviciului Fiscal de Stat în repoziţionarea autorităţii fiscale şi reformarea sistemului de colectare fiscală, prin promovarea conformării fiscale voluntare, rezultatele pozitive nu au încetat să apară şi în luna iulie, cînd veniturile bugetare colectate de instituţie au înregistrat o creştere considerabilă comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a declarat Prisăcaru.

Potrivit lui, energizarea instituţiei a presupus evaluarea personalului şi a structurilor instituţionale pentru optimizarea performanţelor în colectarea de taxe şi impozite.

Ion Prisăcaru a menţionat că implementarea Proiectului de centralizare a SFS, examinat de către instituţiile ierarhic superioare, va oferi noi oportunităţi pentru modernizarea şi eficientizarea autorităţii fiscale naţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?