Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Ianukovici va fi judecat

4 aug. 2014,, 01:20   Externe
6217 10
Foto: lb.ua
Fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici va fi judecat în absență. Potrivit procurorului general, Vitali Iarema, în prezent este elaborat un proiect de lege care va permite acest lucru.

"În curînd vom finaliza un proiect de lege privind condamnarea în absență, care ne va facilita această sarcină", - citează "Interfax-Ucraina" cuvintele procurorului.

"În timp ce procuratura continuă să adune dovezi privind complicitatea foștilor înalți oficiali la crimele de pe Maidan și la delapidarea banilor publici și altor acte de corupție, ancheta este realizată de Procuratura Generală, Ministerul de Interne și Serviciul de Securitate al Ucrainei", - a declarat Iarema.

Procurorul General a dat asigurări că anchetatorii au dovezi privind complicitatea lui Ianukovici și camarazilor săi la comiterea unor infracțiuni concrete.

"În cazul în care ei vor fi condamnați sau aduși în Ucraina, vor fi deferiți justiției", - a declarat procurorul general.

Amintim că proiectul de lege privind condamnarea în absență a fost adoptat de către Rada Supremă la ședința din 16 ianuarie. Cu toate acestea, la 28 ianuarie, a fost anulat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?