Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

CNA a început instruirile privind testarea integrităţii profesionale în instituţiile medicale

1 aug. 2014,, 17:15   Societate
2693 0
Foto: noi.md
Angajaţii a 24 de instituţii medico-sanitare din ţară vor fi instruiţi de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie privind aplicarea Legii privind testarea integrităţii profesionale. Invitaţia a fost lansată de către Ministerul Sănătăţii cu scopul de a-i informa pe angajaţi despre prevederile noii legi, precum şi despre sancţiunile aplicate în cazul picării testului.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al CNA, săptămîna curentă, ofiţerii CNA au vizitat 10 instituţii medicale, inclusiv Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemiţanu”, trei colegii republicane şi Spitalul de Urgenţă. Ofiţerii CNA le-au vorbit angajaţilor despre prevenirea şi combaterea actelor de corupţie şi comportament corupţional în sistemul ocrotirii sănătăţii, a plăţilor neformale, despre declararea cadourilor şi conflictul de interese. Medicii au mai fost informaţi despre sancţiunile disciplinare aplicate în cazul picării testului de integritate.

Începînd cu 14 august, CNA va efectua testarea integrităţii profesionale a tuturor funcţionarilor din ţară. Potrivit legii, un test de integritate constă în "crearea şi aplicarea de către testator a situaţiilor virtuale în vederea urmăririi pasive, stabilirii reacţiei şi conduitei adoptate de subiectul testării".

Din februarie 2014, de cînd a intrat în vigoare Legea privind testarea integrităţii profesionale, CNA a transmis înştiinţări tuturor autorităţilor publice cu solicitarea de a-i aviza pe angajaţi despre faptul că vor fi testaţi de CNA din august 2014, informîndu-i, totodată, despre drepturile şi obligaţiile pe care le au în contextul legii date.

De la începutul anului, CNA a organizat peste 200 de instruiri despre aplicarea practică a Legii privind testarea integrităţii profesionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?