Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Producătorii de conserve reţin achitările agricultorilor pentru materia primă livrată

1 aug. 2014,, 09:00   Economie
3666 1
Foto: comunicatemedia.ro
În agricultură tot mai bine se evidenţiază "reacţia în lanţ" a neachitărilor, cînd întreprinderile industriale reţin plăţile producătorilor pentru materia primă livrată pentru prelucrare.

Managerii gospodăriilor agricole au comunicat agenției "Infotag" că întreprinderile de conserve nu achită banii pentru mazărea verde livrată pentru prelucrare, iar plăţile pentru fructe şi legume sînt legate la direct de "vînzarea produsului final", fapt ce poate avea loc cel devreme la sfîrşitul 2014.

Surse din conducerea Uniunii Republicane „UniAgroProtect” au comunicat că în legătură cu "reacţia în lanţ" a neachitărilor în ramură, problema achitării compensaţiilor agricultorilor în legătură cu pierderile suportate din cauza interdicţiilor impuse de Rusia devine şi mai actuală.

"Sperăm foarte mult la un rezultat pozitiv al negocierilor Guvernului cu Banca Mondială şi USAID, ce promit că vor acorda susţinere agriculturii în această perioadă dificilă", a spus reprezentantul „UniAgroProtect”.

Fiind întrebat despre ce sumă este vorba, interlocutorul agenţiei a spus că pînă la sfîrşitul negocierii suma nu se enunţă.

"Negocierile purtate de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, cu reprezentanţii BM şi USAID ne dau speranţa că banii vor fi acordaţi în viitorul apropiat", a spus reprezentantul Uniunii, presupunînd că decizia finală poate fi luată vineri, 1 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?