Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Belarus ar putea urma exemplul Rusiei, limitînd livrările de producție moldovenească

30 iul. 2014,, 13:00   Societate
3660 0
Foto: terapienaturista.ro
Belarus va examina posibilitatea de a introduce restricții la importul producției moldovenești. O declarație în acest sens a fost făcută de inspectorul veterinar principal al Belarusului, Iuri Pivovarcik, în cadrul discuției cu vicedirectorul serviciului fitosanitar rus „Rosselhoznadzor”, Evgheni Nepoklonov, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al instituției.

„Există pericolul livrării în Rusia a cărnii de vită din Moldova și Ucraina prin teritoriul Belarusului. Minskul va examina posibilitatea de aderare la restricțiile impuse de Rosselhoznadzor”, se menționează într-un comunicat emis de serviciul fitosanitar rus.

Anterior ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și-a exprimat convingerea că Belarusul nu va susține politica Rusiei privind impunerea unor restricții la importul producției moldovenești.

Amintim că recent Rusia a interzis importul de produse lactate, legume și fructe din Ucraina, precum și importul fructelor și conservelor din fructe și legume din Moldova. Potrivit părții ruse, restricțiile sînt impuse din cauza încălcării normelor sanitare și a altor indici de către partea moldovenească.

Experții consideră că aceste restricții au fost impuse din cauza semnării de către Moldova și Ucraina a acordurilor de asociere cu Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?