Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Vițu: Comisia parlamentară a încercat să blocheze adoptarea pachetului de legi

29 iul. 2014,, 09:30   Societate
4178 3
Foto: ipn.md
Purtătorul de cuvînt al prim-ministrului Republicii Moldova, Liliana Viţu, afirmă că Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a încercat să blocheze adoptarea pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspundere în faţa Parlamentului. Acest lucru rezultă din declaraţia de presă remisă agenţiei "Infotag" de Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

"Este bine ştiut faptul că agenda de reforme a Guvernului, în special lupta cu corupţia în diferite domenii, a întîmpinat rezistenţă. O manifestare a acestei rezistenţe a fost şi blocarea mai multor legi, inclusiv în Comisia economie, buget şi finanţe", a remarcat Viţu.

Purtătorul de cuvînt al Guvernului subliniază că legile pentru care executivul şi-a asumat răspunderea politică "au fost elaborate în strînsă colaborare cu instituţiile financiare internaţionale, care au pledat pentru aprobarea cît mai rapidă a acestor acte legislative".

"Prin afirmaţiile făcute astăzi – o furtună într-un pahar cu apă – domnul Ioniţă mai mult s-a discreditat decît a explicat de ce a admis blocarea unor legi extrem de importante în comisia pe care o conduce", a declarat Liliana Viţu.

Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a acuzat luni Guvernul de abuzuri. Potrivit lui, adoptarea legilor prin asumarea răspunderii politice de către Guvern a avut loc pentru a "realiza schemele corupte, menite să delapideze bani din bugetul de stat prin intermediul companiilor fantome". La rîndul lor, colegii lui Ioniţă din PLDM l-au acuzat de dorința de a zădărnici adoptarea legilor. Deputatul a plecat în vacanţă pînă la sfîrşitul sesiunii parlamentare, lăsînd neexaminate în Comisie o serie de proiecte de lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?