X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Găgăuzia caută posibilități de revenire pe piața rusă

25 iul. 2014,, 13:15   Societate
3725 1
Foto: noi.md
Specialiștii serviciului fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” vor efectua o vizită în Găgăuzia pentru a se familiariza cu rezultatele inspectării sădirii pomilor fructiferi și viilor, precum și cu registrul recoltei preconizate de fructe. După aceasta va fi luată decizia privind reluarea exportului producției din autonomia găgăuză pe piața rusă, relatează NOI.md cu referire la portalul de știri Gagauzinfo.md.

Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a menționat în cadrul ședinței de lucru a executivului de la Comrat că recent s-a întors de la Moscova, unde a avut mai multe întîlniri cu specialiștii ruși privind exportul producției din autonomie în Rusia. Referindu-se la interdicția impusă de Rusia la livrarea fructelor moldovenești, bașcanul consideră că problemele trebuie căutate în activitatea exportatorilor.

„Din regiunea Rostov au fost returnate 18 tone de piersici grecești din Moldova. Aceasta înseamnă că acțiunile unor funcționari moldoveni care admit reexportul din Moldova dăunează producătorilor autohtoni și ne strică imaginea. De ce atunci cineva vorbește despre măsurile neprietenoase ale Rusiei?”, se întreabă bașcanul.

„Noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru calitatea producției noastre și să garantăm că din Găgăuzia nu va fi reexportat niciun kilogram de fructe”, a declarat Formuzal.

La indicația bașcanului, în timpul apropiat va fi creată o comisie specială care va inspecta livezile și soiurile de struguri de masă din autonomie. Totodată, va fi întocmit registrul recoltei de fructe prognozate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?