X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Munteanu: Comuniştii ar putea iniţia din nou o moţiune de cenzură împotriva Guvernului

22 iul. 2014,, 09:45   Societate
4577 2
Foto: noi.md
Deputatul din partea Partidului Liberal Valeriu Munteanu consideră că Partidul Comuniștilor se poate folosi de faptul că Guvernul şi-a asumat răspunderea faţă de Parlament, pentru a iniţia o nouă moţiune de cenzură împotriva executivului.

Potrivit agenţiei "Infotag", liberalul a spus luni, după şedinţa Parlamentului, că "această decizie a cabinetul de miniştri nu este argumentată".

"Astfel de decizii sînt justificate în cazul în care lipseşte majoritatea parlamentară sau parlamentul este inapt. Coaliţia de guvernare are destule voturi pentru adoptarea tuturor proiectelor de lege, astfel, această decizie provoacă nedumerire", a spus Munteanu. El a presupus că "în coaliţia de guvernare există anumite neînţelegeri şi de aceea se recurge la acţiuni precum asumarea de către guvern a responsabilităţii".

"Trebuia procedat altfel. Dacă Comisia economie, buget şi finanţe nu poate examina aceste proiecte de lege, conform Regulamentului, documentele urmau să fie transmise unei alte comisii. Dar nu s-a întîmplat deoarece se încearcă a adopta majoritatea proiectelor în obscuritate, departe de ochii lumii", a spus Munteanu.

Potrivit lui, "parlamentul este în drept să iniţieze moţiune de cenzură guvernului", şi, conform legislaţiei, acest fapt se poate întîmpla în următoarele trei zile.

"PL nu va contesta aceste proiecte şi nici nu va iniţia moţiune de cenzură. Trebuie întrebaţi comuniştii cum vor proceda ei", a conchis deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?