Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Coaliţia de guvernare a anulat datoria faţă de stat a companiei de construcţii „Glorinal”

21 iul. 2014,, 16:10   Societate
3951 0
Foto: unimedia.info
Parlamentul a votat luni, în a doua lectură, pentru decizia de a anula datoria companiei de construcţii „Glorinal” faţă de stat, de 25 de milioane de lei ($1,8 mil.). Conform informaţiei oficiale, datoria s-a acumulat pentru lucrările de reconstrucţie a mănăstirii Curchi, efectuate de „Glorinal” în anii 2006-2008, informează agenţia "Infotag".

Anterior, Parlamentul a încercat de cîteva ori să scutească compania de datorii, însă, împotriva acestei decizii s-au pronunţat comuniştii, iar deputaţii din Partidul Liberal au atacat această decizie la Curtea Constituţională. După aceasta, deputaţii au pregătit un alt proiect de lege, ce prevede achitarea datoriei faţă de bugetul companiei, care a efectuat lucrările de restaurare a mănăstirii Curchi. Se propunea scutirea companiei „Glorinal” de achitarea impozitelor, contribuţiilor, precum şi anularea penalităţilor şi amenzilor. Autorii proiectului au menţionat că pentru lucrările efectuate statul datorează companiei circa 25 de milioane de lei.

Documentul a fost examinat de cîteva ori în prima lectură, deoarece deputaţii din Partidul Comuniştilor s-a pronunţat împotrivă, acuzînd guvernarea de faptul că documentul conţine "o componentă coruptă". Aceasta a adus la faptul că în timpul votării din 15 mai documentul a fost susţinut de 42 de deputaţi din 85 prezenţi în sală şi a fost retras de pe ordinea de zi a sesiunii primăvară-vară. Totuşi, la insistenţa preşedintelui Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, documentul a fost adoptat în prima lectură. La examinarea în a doua lectură, luni, pentru adoptarea proiectului de lege au votat 51 de deputaţi din 55 de parlamentari prezenţi în sală.

Potrivit documentului, statul, ca proprietar al imobilului ce face parte din complexul monastic, îşi asumă datoria companiei „Glorinal” faţă de bugetul de stat, de 25 de milioane de lei şi se obligă să o achite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?