X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Expert: Situația militară din Ucraina se va tensiona în continuare

19 iul. 2014,, 00:45   Externe
7140 0
Foto : psj.ru
"Nu cred că consultările din Ucraina cu privire la soluționarea pașnică a situației din Donbas vor fi eficiente", - a declarat la 17 iulie, într-un interviu pentru agenția de știri REGNUM, expertul Dmitri Slizovski.

"În cadrul consultărilor, cel mai probabil vor fi puse întrebări directe, inclusiv schimbul de prizonieri de război și a condițiilor pentru amplasarea înzona conflictului a reprezentanților OSCE. Pe marginea acestor probleme părțile ar putea cădea de acord, dar nu mai mult", - a declarat expertul.

Potrivit lui, în partea de est a Ucrainei va avea loc escaladarea tensiunii militare. Rebelii, potrivit expertului, reușesc la moment nu numai să reziste la atacul forțelor militare de la Kiev, dar și să obțină unele victorii locale. "Dacă această tendință va continua, și rebelii vor reuși să reziste, tensiunea militară în estul Ucrainei doar va crește", - a declarat Slizovski.

Cu toate acestea, el a remarcat, că, în ciuda continuării conflictului, în viitorul apropiat "se vor face încercări de redislocare a forțelor militare și o încercare din partea Rusiei, UE și Ucrainei, cel puțin să declare trecerea la stadiul de negocieri, pentru a transfera sfera operațiunilor militare în sfera procesului de negociere".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?