Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Presa: Trupele ucrainene vor aplica la Lugansk arme de distrugere în masă?

18 iul. 2014,, 00:30   Externe
10844 9
Foto : uapress.info
În seara zilei de 15 iulie, noaptea și dimineața lui 16 iulie trupele ucrainene au continuat să se retragă din suburbiile orașului Lugansk, dar în urbe și-au reluat activitatea grupurile diversioniste.

Trupele ucrainene au continuat să părăsească localitățile suburbane - au abandonat Aleksandrovsk, Teplicinoe, Iubileinoe. Totodată ei au continuat să-și concentreze forțele la nord-estul orașului, lîngă localitatea Metalist, satele Lugansk și Sciastie. În special în dimineața zilei de 16 iulie, potrivit informațiilor operative, armata a continuat să concentreze tehnică militară grea pe poziții, inclusiv instalații grele acoperite.

Pe fundalul acestor acțiuni ale trupelor ucrainene, destul de amenințător arată următoarea știre: în ajun, SU-25 a Forțelor Aeriene ale Ucrainei a lovit cu trei rachete o mică unitate a Ministerului Situații de Urgență, situată în sătucul Loskutovka, care nominal se subordonează Kievului. În această unitate se aflau echipamente capabile să lichideze consecințele unui atac cu arme de distrugere în masă, inclusiv arme chimice. După raidul aerian, toate aceste mașini sînt inutilizabile și nu pot fi restabilite.

Concomitent, în oraș au continuat să acționeze grupuri diversioniste ucrainene, care au supus tirului cu mortiere centrul orașului. Potrivit unor rapoarte recente, minele au nimerit în depoul de tramvai și troleibuz, hipermarket și școala N5. În partea de sud-est a Luganskului situația, dimpotrivă, este favorabil pentru trupele rebelilor care, împreună cu armata RPD presează inamicul pe toate direcțiile. Astfel, armata ucraineană a fost înfrîntă la Provalie, Marinovka, și Biriukovo suportînd pierderi grele în forță vie și echipamente militare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?