X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rusia intenționează să introducă taxe la vinul și producția agricolă din Moldova

17 iul. 2014,, 10:00   Economie
5712 4
Foto: poxeюru
Rusia intenționează să introducă în mod unilateral taxe la vinul și producția industrială din Republica Moldova, informează NOI.md. Potrivit presei ruse, un proiect de decizie în acest sens a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice al Rusiei. Documentul a fost publicat pe portalul unic pentru proiectele actelor normative.

În lista producției agricole moldovenești care urmează să fie impozitată au fost incluse vinul, carnea, cerealele, fructele, legumele și zahărul. Se propune ca taxele să fie introduse în mod unilateral în cadrul unui regim preferențial.

Documentul stipulează că MAE al Rusiei va informa partea moldovenească despre introducerea taxelor vamale. Se preconizează că decizia va intra în vigoare la o lună după publicare.

Presa rusă mai anunță că decizia privind introducerea măsurilor de protecție în relațiile comerciale cu Moldova va fi luată de Guvernul Rusiei, nu de Comisia Economică Eurasiatică, cum se preconizase anterior.

În prezent, comerțul dintre Rusia și Moldova este reglementat în cadrul Tratatului de liber schimb al CSI, care prevede relații fără bariere. Totodată, documentul conține un șir de prevederi, inclusiv prevederea nr. 6, care permite aplicarea în cadrul zonei de liber schimb a taxelor vamale cu țările care au încheiat acorduri similare cu alte state, în cazul în care acest fapt duce la creșterea importului prin „intersectarea” zonelor de liber schimb. Totodată, taxele vamale introduse nu pot fi mai mari decît angajamentele asumate în cadrul OMC.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?