Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Votat! Curtea de Apel Bender va fi lichidată

16 iul. 2014,, 12:12   Politică
4209 1
Foto: noi.md
Parlamentul a adoptat astăzi în prima lectură proiectul de lege care prevede lichidarea Curții de Apel Bender. Proiectul a fost votat de majoritatea parlamentară, în timp ce comuniștii s-au declarat împotriva acestei decizii.

Potrivit ministrului Justiției, Oleg Efirm, instanța a devenit nefuncțională și s-a transformat, în ultimii ani, într-o zonă de paradis judecătoresc pentru firmele off-shore. Totodată, ministrul a argumentat necesitatea lichidării Curții de Apel Bender prin volumul mic de muncă efectuat de magistrații acesteia și al dosarelor examinate, în raport cu alte instanțe judecătorești.

„În urma analizei efectuate, am ajuns la concluzia că volumul de muncă în această instanță este infim de mic, comparativ cu alte instanțe. Aici activează doar șase judecători, ceea ce face problematică examinarea anumitor cauze. Este imposibilă formarea unui alt complet de judecată și dosarele trec automat la Curtea de Apel Chișinău. Cheltuielile pentru întreținerea acestei instanțe sînt similare cu ale altor instanțe, deși volumul de muncă este mult mai mic”, a precizat Efrim.

Potrivit proiectului, în urma lichidării Curții de Apel Bender, magistrații urmează a fi transferați la alte instanțe judecătorești, iar dosarele vor trece în gestiunea Curții de Apel Chișinău. Totodată, imobilul instituției va trece în posesia Judecătoriei Căușeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?