Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Corina Fusu sare din nou în apărarea jurnaliștilor

16 iul. 2014,, 11:30   Politică
3991 1
Foto: noi.md
Problema accesului reprezentanților mass-media în sala de ședințe a Parlamentului a servit din nou motiv de ceartă pentru deputați. Asta după ce deputata liberală Corina Fusu a acuzat conducerea legislativului de faptul că aplică standarde duble în acest sens.

Fusu s-a referit în special la faptul că fotografilor li s-a interzis să fie prezenți în sala de ședințe a Parlamentului, pe toată durata ședinței, deși inițial acest lucru nu era prevăzut în regulament. Corina Fusu a precizat că deputații sînt persoane publice, iar îngrădirea accesului fotografilor în sală este inadmisibilă.

„Am aflat recent că fotografii nu au voie să intre în sala de ședințe, cu excepția celor 10 minute la începutul ședinței. Vreau să vă amintesc că deputații sînt persoane publice, iar rolul presei este să urmărească ce fac și să critice puterea, inclusiv să monitorizeze cînd unii deputați dorm sau scriu mesaje în timpul ședințelor. Vedem că se aplică standarde duble”, a declarat Fusu.

De cealaltă parte, președintele Parlamentului, Igor Corman, a explicat că îi va informa în scris pe reprezentanții fracțiunii liberale despre modificările operate la acest capitol.

„Văd că unele formațiuni s-au activizat tare în apărarea presei. Doamnă Fusu, o să va transmit un nou răspuns în scris”, a menționat Corman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?