X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Comuniștii s-au pronunțat împotriva „modelului african”

16 iul. 2014,, 11:15   Societate
3934 0
Foto: noi.md
Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova din cadrul Consiliului Municipal Chişinău îşi exprimă ”profunda îngrijorare faţă de situaţia periculoasă creată în sistemul municipal de transport”, informează NOI.md cu referire la declarația fracțiunii.

În comunicat se menționează că în sistemul de transport „este evidentă o criză reală: oraşul mereu se confruntă cu ambuteiaje interminabile, pasagerii sînt transportaţi în condiţii inumane, se amplifică numărul accidentelor rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. În declin total s-au pomenit Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze, care absorb cele mai mari subvenţii din bugetul municipal. În ultima perioadă situaţia însă s-a acutizat şi din cauza problemelor stringente create în transportul de maxi-taxi din capitală”.

Fracțiunea consideră că ”această situaţie este generată de practicile perverse de administrare a oraşului, care s-au înrădăcinat în Primărie cu ajutorul actualei conduceri. Haosul, confuzia şi incompetenţa – acesta este «stilul de marcă» al guvernării actualei administraţii din capitală în toate domeniile de activitate, fără excepţie”.

Potrivit comunicatului, concret, în sistemul de transport totul se rezumă la implementarea aşa-zisului model african, cînd în oraş domină autoturismele şi maxi-taxiurile. Experienţa mondială a demonstrat că această cale este una care duce în impas şi care semnifică distrugerea spaţiului general de transport din oraş, divizarea lui în sectoare aparte şi creşterea inevitabilă a congestiei stradale permanente. Această experienţă ne vorbeşte şi despre altceva: transportul cu microbuze este unul dintre cele mai corupte sectoare din administraţia oraşului, care aduce venituri enorme structurilor tenebroase.

Fracţiunea PCRM este convinsă că „sistemul de transport din capitală poate fi readus la viaţă și menţinut pe termen lung doar în baza unor planuri şi concepte bine gîndite, elaborate şi implementate de organele puterii cu participarea activă a societăţii civile şi domeniului de afaceri”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?