X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Copii din internatele din Moldova se vor putea odihni într-o tabără din Elveţia

14 iul. 2014,, 14:20   Societate
4123 0
Foto: unica.md
Copii din opt internate din Bălţi, Bender, Cahul, Ceadîr-Lunga, Chişinău şi Hînceşti se vor odihni în perioada 14-28 iulie într-o tabără medicală din Elveţia, la iniţiativa fundaţiei Swisscor. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Educaţiei, 80 de copii din familii social vulnerabile, precum şi copii cu dizabilităţi, fiind însoţiţi de 26 de adulţi, vor beneficia de toate îngrijirile necesare.

Primele zile ale sejurului în Elveţia vor fi rezervate unui examen medical pentru fiecare copil şi stabilirii programului medical individual. Totodată, pe parcursul sejurului ei vor beneficia de excursii, jocuri şi activităţi sportive, care vor fi animate de un grup de tineri ai Mişcării de Tineret a Crucii Roşii. De asemenea, recruţii Muzicii Militare Elveţiene vor oferi un concert şi îi vor învăţa pe copii să utilizeze instrumentele muzicale. Pe 23 iulie 2014 copiii din Republica Moldova vor prezenta un program de promovare a culturii naţionale.

Tabăra medicală Swisscor este organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în baza unui acord de parteneriat cu Fundaţia Swisscor, cu suportul Departamentului pentru Dezvoltare şi Cooperare al Elveţiei. Tabăra medicală de vară Swisscor 2014 se află la a V-a ediţie. În total instituţia a fost vizitată de 327 de copii moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?