Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Igor Dodon a avut o întîlnire cu compatrioţii, la Moscova ©

14 iul. 2014,, 12:26   Politică
5427 0
În cadrul evenimentului a fost abordată situaţia social-economică din Moldova, precum şi eventualele probleme şi riscuri, cu care se va confrunta Moldova după semnarea Acordului privind Asocierea cu Uniunea Europeană.

Liderul socialiştilor a reiterat poziţia PSRM faţă de integrarea Moldovei în Uniunea Vamală şi Uniunea Euroasiatică.





Plus la aceasta, Igor Dodon le-a amintit compatrioţilor noştri că aceştia vor putea participa la alegerile parlamentare din acest an doar după ce se vor înregistra pe site-ul alegator.md, cu cel puţin 40 de zile pînă la data votării, adică pînă la 18 octombrie. Vă amintim că scrutinul parlamentar este preconizat pentru 30 noiembrie, 2014.



Evenimentul a inclus şi un concert cu participarea vedetelor muzicii uşoare moldoveneşti. Publicul a dat o apreciere înaltă nivelului de organizare şi anvergurii unei astfel de întîlniri. Sala de concerte „Izmailovo” are o capacitate de peste o mie de spectatori.


De menţionat că astfel de evenimente urmează să aibă loc în cel puţin cinci oraşe din Rusia, şi anume la Sankt-Petersburg, Surgut, Soci şi altele. Doar la Moscova vor avea loc cel puţin 4 întîlniri de acest fel. Pe teritoriul Rusiei trăiesc şi muncesc peste o jumătate de milion de cetăţeni ai Moldovei.


„Credem că este de datoria noastră să informăm un număr cît se poate de mare de cetăţeni de-ai noştri, inclusiv cei aflaţi peste hotare, privitor la situaţia în care s-a pomenit Moldova după cinci ani de guvernare a aşa-zişilor eurointegratori, mai precis – eurounionişti. Oamenii au dreptul să obţină informaţii obiective, veridice şi actualizate vizavi de evenimentele din Patrie, de direcţia în care se mişcă Moldova, despre riscurile asociate situaţiei actuale, despre perspectivele de dezvoltare a evenimentelor după alegerile parlamentare şi, momentul principal, despre modul în care politica actualilor guvernanţi provizorii va influenţa bunăstarea şi viaţa fiecărui om care trăieşte atît în Moldova, cît şi în afara acesteia”, a declarat Igor Dodon.

„Din păcate, deseori, oamenii sînt lipsiţi de acces la informaţii veridice. Anume adevărul, fără a fi poetizat şi rarefiat, îl vom povesti compatrioţilor noştri. Aceştia îl merită. Sîntem obligaţi să le aducem informaţia obiectivă, audiind, totodată, doleanţele, aşteptările şi propunerile cetățenilor, care, din voia sorţii, au ajuns a se afla în afara ţării natale”, a declarat în final liderul PSRM, explicînd obiectivele seriei de activităţi cu participarea diasporei.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?